Platser där du inte kan ta hunden med dig  

Om du nu redan är hundägare eller funderar på att bli det, ska du tänka på allt som medföljer detta ansvar. I det fallet kommer det att finnas många platser där du inte kan ta med dig din hund, samtidigt som det också kommer att finnas många regler för att ta med sig hunden till olika platser. Ett exempel på detta kommer att vara om du gillar att resa mycket och då 9x7x_96blri-andrew-branchgärna beger dig utomlands. De flesta som reser utomlands väljer att lämna hunden hemma, där antingen någon de känner tar hand om den eller att de lämnar den till ett hundhem under tiden de är borta. Är det så att du ska vara borta länge så kanske du kommer att sakna din trogna vän, och då är det faktiskt många gånger fullt möjligt att ta den med sig.

Här kommer det då förvisso att vara massor av papper och det kommer också att vara fråga om karantän för hunden innan du får ta den i och ut i många länder. Detta kan komma att kosta en del, men vill du ha din vän med dig så kommer du säkert att tycka att det är värt den kostnaden. Nu kommer det också att finnas andra platser dit du inte kan ta med dig hunden. En av dessa är ibland bussar och tåg. Här är det då risk för allergi som en del människor har för hundar. De flesta tåg och bussar accepterar dock vissa platser för dig som har hunden med dig.

Något som är helt naturligt är att du inte kan ta hunden med dig in i matbutiken, vilket då gör att du får se till att lära din hund att vackert vänta på dig utanför utan att vara aggressiv mot andra människor. Här kommer det dock att finnas ett undantag när det gäller detta, och det är om du har en ledarhund, vilket i allmänhet brukar tillåtas på de flesta platser i samhället. Var du får ta med dig hunden när du är hundägare är i alla fall något som du ska tänka på och vara medveten om innan du beslutar dig för att bli hundägare.