Kläder för hundar och människor

En av de många saker man bör ha i åtanke när man väljer hundras är klimatet där man bor – vissa raser klarar helt enkelt inte av det kalla och ofta blöta klimatet som vi har här uppe i norr. Med det sagt finns det idag ett så stort utbud av hundkläder i olika tjocklekar och utföranden att det till viss del går att kompromissa gällande detta, så länge man ser till att klä sin hund ordentligt när man går ut.

En hund som är känslig för kyla kan till exempel behöva ha hundskor på sig när de går ut, särskilt om vintern. Under ovanligt kalla vintrar, då temperaturen håller sig långt under nollan under en längre period, kan också tåligare hundraser behöva det extra skydd som skorna ger, eftersom deras trampdynor annars kan torka och spricka av vägsalt och av kylan. Det kan också vara nödvändigt för hundar att bära hundskor om de har en skada på tassen som måste läka, och skyddas från smuts. Något man kan tänka på är att välja en hundsko som är mjuk, och som i så stor utsträckning som möjligt låter hunden känna underlaget. Hundar kan annars tycka att det är obehagligt att gå med skor.

När det gäller jackor och tröjor till hundar finns allt från stickade tröjor och huvtröjor, som mest används för att de är söta, till vadderade täckjackor och vattentäta regnjackor som verkligen erbjuder hunden skydd från väder och vind på promenaderna. Oavsett om man har en hund som är känslig för kyla, eller bara en som inte tycker om att bli blöt, kan en bra hundjacka vara ett utmärkt sätt att få med sig hunden på långpromenader även i dåligt väder.

Det är dock inte bara hunden som måste vara rätt klädd för att det ska bli något nöje att gå en lång promenad – även som människa och hundägare måste man se till att ha rätt kläder och utrustning. Varje hundägare bör till exempel ha ett par rejäla, vattentäta promenadkängor hemma, som är bekväma att gå långt i och som står emot väta. Det kan vara bra att även ha ett par fodrade kängor – på så sätt kan man vara säker på att man kommer att vara varm och torr om fötterna året runt, på alla promenader.

En vindtät jacka är också ett måste, eftersom man har användning för den oavsett vilken årstid det är. Under vintermånaderna kan jackan användas som en skaljacka, då man har varmare lager under, och på sommaren kan jackan vara ett tunt extra lager när man går ut på morgnar och kvällar. Innan man köper en jacka eller något annat plagg kan det vara bra att gå in och kolla på Outletsverige.se om det finns ett bra alternativ där. Där hittar du nämligen en mängd kläder från kända märken till bra priser.

Eftersom hunden måste gå ut tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen även vintertid, när det blir ljust sent och mörkt tidigt, kan det också vara en bra idé att ha en pannlampa i sin garderob – i alla fall om man bor utanför stan. Om man ska gå på vägar som inte är saltade eller sandade (vilket ofta är fallet om man bor utanför stan eller tycker om att gå i skogen med sin hund) är broddar också ett måste. Med allt detta i sin och hundens garderob kommer det aldrig att vara fel väder, eftersom man alltid kommer att rätt kläder.