Hundar på film  

Att hunden är människans bästa vän det känner alla till vid det här laget. Nu kommer det uttrycket dock att spädas på extra mycket med alla de olika filmer som finns att tillgå, där just hunden spelar en övervägande roll. Här utmålas nästan alltid hunden som en hjälte, vilket då gör att många redan i tidig ålder kommer att veta hur trogen och bra en hund kan vara. Bara av den anledningen kommer det kanske att finnas en extra grupp människor, som helt plötxtj4ztpd__8-angelina-litvinsligt väljer att bli hundägare bara för att allt såg så trevligt och trivsamt ut på filmen de såg när de växte upp.

Den mest kända filmen om en hund på film kanske kommer att vara Lassie, som säkerligen alla någon gång har sett när de växer upp då denna film fick ett genombrott på det internationella planet. När du ser på hundar i svenska filmer och tv-serier kanske det kommer att bli den mycket populära serien Vi på Saltkråkan som du tänker på, där hunden Båtsman har en mycket stor roll i serien. Efter detta kommer det naturligtvis att finnas en hel rad med flera filmer där hunden varit en central figur. Några exempel på detta är Baskervilles Hund som är en av filmerna om Sherlock Holmes, samt även mera moderna filmer i den komiska genren som Turner & Hooch och Beethoven.

Egentligen är det fantastiskt att se dessa hundar uppträda på film och här kommer du även att se hur mycket en hund kan lära sig att utföra. På det sättet blir det enkelt att förstå hur mycket en hund kan betyda inom olika yrken samt hur mycket den också kan betyda för alla hundägare. När du är hundägare blir hunden helt enkelt en del av familjen, och en familjemedlem som alla snabbt lär sig att älska. Just hundar på film kan vara något som gör att många barnfamiljer skaffar sig en hund, då barnen så gärna vill ha detta djur efter att ha sett filmen. Hur som helst är det ett stort ansvar och det är viljan att ta det som första och främsta ska vara det som gör att du väljer att bli hundägare.